kolmapäev, 30. jaanuar 2013

RAHVUSVAHELINE HANSENIST TAMMSAARENI LUGEMISKETT


Lugemiskett on jätkuks X „Hansenist Tammsaareni“ võistulugemisele, mis toimus Albu mõisakoolis 25. jaanuaril 2013. Võistulugemisel on osalenud 10 aasta jooksul 783 õpilast, kes on kokku lugenud peast Tammsaaret umbes 65 tundi. Lugemiskett toimub Tammsaare sünni- ja surma-aastapäeva vahelisel perioodil 30. jaanuarist 1. märtsini, et tähistada ka Tammsaare 135. sünniaastapäeva.



  1. H. Tammsaare sünnipäeval, 30. jaanuaril avab kultuuriminister Rein Lang Vikerraadios15.30
rahvusvahelise „Hansenist Tammsaareni“ lugemisketi. Teatepulga võtab üle kirjaniku sünnimaakonnast Järva maavanem Tiina Oraste, kes loeb katkendi Tammsaare loomingust KUMA- raadios, andes teatepulga üle Albu valda. Tammsaare aforisme saab lugeda ka Elektriraudtee AS rongides, moodustades ka ühe osa lugemisketist.
Üleskutse
Albu vald kutsub kõiki eestimaalasi ja väliseestlasi osa võtma rahvusvahelisest lugemisketist kirjaniku sünni- ja surma-aastapäeva vahelisel perioodil. Eesmärgiks on meie esiproosakirjaniku loomingu väärtustamine ja populariseerimine. Osavõtjatel tuleb ennast registreerida Albu Põhikooli kodulehel kool.albu.ee. Ketiga saab liituda veebruarikuu jooksul. Ketis osalemiseks on vaja lugeda maksimaalselt 5-minutiline katkend (võib olla ka mõni aforism) kirjaniku loomingust.  Ühislugemisteks võib koguneda lasteaedadesse, koolidesse, raamatukogudesse, muuseumidesse, pensionäride klubidesse  jne. Lugemisaega on võimalus ise valida. Palume lugemisest teha filmiklipi, mis tuleb üles laadida Albu Põhikooli kodulehel oleval aadressil enne 1. märtsi ühisfilmi kokkumonteerimiseks.
Lugemisketi ühislugemine on Albu mõisas ka 24.veebruaril Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva kontsert-aktusel. Lugemisketti mõõdetakse nii lugemisaja kui osavõtjate arvu järgi.
Kokkuvõtte ketist teeme 1. märtsil SA A. H. Tammsaare Muuseumis Vargamäel Tammsaare mälestuspäeval. Esitlusele tuleb "Tõe ja õiguse" audioraamat. Külalisteks on Tallinna Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino ning audioraamatusse teksti sisse lugenud Meelis Kompus.
Täpsem info Lugemisketi kohta on ka Albu Põhikooli kodulehel.

Enda Trubok
projekti juht
tel 55699341

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar