reede, 1. aprill 2011

Minu Vargamäe

Täna hommikul tabas meid tõeline üllatus, kui Linnateatri delegatsioon eesotsas Elmo Nüganeniga väravast sisse jalutas. Nad tahavad meile midagi ilusat kinkida. Ei noh, tore aprillinali küll, aga nüüd nad jooksevad mööda õue ringi, küsivad meie käest rekivisiite ja ehitavad lavakujundust. Täna kell 15.00 on etendus.

Ja ametlik pressiteade on siis selline:

Tallinna Linnateater mängib täna A.H. Tammsaare muuseumis Vargamäel Andrus Kivirähki raamatu „Vargamäe vanad ja noored“ ainetel valminud etendust „Minu Vargamäe“. Etenduse lavastaja on Elmo Nüganen ning mängivad Andrus Vaarik, Rain Simmul, Evelin Pang jpt. Kohal on ka raamatu autor Andrus Kivirähk, kelle sõnul on ta ammu unistanud võimalusest raamatu sündmustiku lavalaudadele toomiseks. Vargamäe muuseumi ruumid sobivat tema sõnul ideaalselt etenduse õhustikuga, kus minnakse tegelastega koos ka nende kõige isiklikemasse paikadesse. Etendus algab juba kell 15.00 ja kestab 2 tundi. Ruumide piiratuse tõttu pääseb etendust vaatama ainult 60 inimest ja pilet on vaid 10 eurot.

Kogu etenduse tulu läheb heategevuseks ja raha eest ostetakse muuseumisse korralikud sussid, et poristel aegadel muuseumi külastavad inimesed ei peaks panema saabaste otsa siniseid kilesusse. Sussid on disaininud muuseumile disainibüroo Laika, Belka ja Strelka, kes kujundas ka muuseumi püsiekspositisiooni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar