kolmapäev, 6. aprill 2011

Kevad saabub vihmasabinal

Kõik aprillinaljad edukalt üle elatud, võime nüüd keskenduda taas igapäevategemistele. Nende hulka kuulus ka Looduse Omnibussi retk A.H. Tammsaare lapsepõlve ja noorusradadele. Retk leidis aset siis pühapäeval ja selle raames sai ajalugu ka tehtud. Nimelt olid nad esimene grupp, kes talvist karjateed pidi Kultuurihiide jõudsid. Asi sai lihtsalt alguse sellest, et hr Jaan Riis oli lubanud omnibuslastele 3km jalutuskäiku.





Kes on aga talvisel ajal muuseumis käinud ja hangesid näinud, teab, et see pole nii kergelt teostatav. Pakkusin siis neile välja, et võime mööda karjateed Kultuurihiide minna küll, aga võib juhtuda, et lumi väga hästi ei kanna. See neid ei seganud ja kampa lõid isegi prouad, kes koos Eerik Hanseni ehk kirjaniku pojaga koos töötanud. (Seda ma ei öelnud, et nad üheeealised oleks olnud.) Väga vaprad olid nad kõik. Eks proovige ise tervisekõndi teha, kui oled rohkem kui põlvini lumes. Distants kolme kilomeetrit välja ei andnud, aga koormus oli ilmselt mitmekülgsem.

Kes sellist tervisesporti tahab harrastada, siis peab arvestama, et praeguseks on hanged poole madalamaks sulanud ja talu õuelt on lootust isegi lumikellukesi leida. Seda, kas rästikud on oma talvekorteritest tavapärasesse pesitsuspaika tulnud, ma öelda ei oska, sest pole mitte mingit adrenaliinivajadust seda uurima minna. Soovijatele võime sellegipoolest suuna kätte näidata.


Laupäeval on aga ees kodu-uurimisteemaline koolituspäev Albu valla noortele. Selle koolituspäeva jooksul loodame muu hulgas ümber lükata ka arusaama, et kodu-uurimise puhul on tegemist millegi igava ja ainult ajalooga seonduvaga. Kindlasti mitte ning võimalusi omandatud teadmisi-kogemusi tulevases elus ära kasutada on väga paljudel erialadel. Oma kogemusest räägib ka Järvamaa kõige tuntum noor kodu-uurija Ründo Mülts. Valmis töid saab kuulata juba sügisel. Naljakuule omaselt võib ju naljaga pooleks öelda, et hoolitseme selle eest, et noorte suvi ei läheks luhta. Olen seda ennegi kuulnud, et noored kurdavad, et suvel on igav...
LEADER meetme kaudu rahastuse saanud projektil on rohkelt üllaid eesmärke, aga nendest lähemalt siis, kui projekt järgmise etapini jõuab.

Hoidke me tegemistel silm peal! Kõik rahvatantsuhuvilised - teadmiseks - Võistutantsimisele on registreerunud juba 4 rühma. Maikuuni kindlasti otsustamiseks aega ei ole...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar