teisipäev, 7. mai 2013

10. mail, reedel toimuvad Vargamäel talgud

Reedel kell 14.00 on Vargamäel oodata talgulisi. Sellel korral keskendume Järvamaa Kultuurhiiele, mis asub Vargamäe muuseumi maadel. Eelmisel kevadel sai hiide 100 puud ja augustis sai tähistatud hiie kahekümnendat asutamise aastapäeva.
Sellel aastal jätkame ikka samas vaimus. Toimuvad traditsioonilised talgud, kus osalevad Järvamaa Omavalitsuste Liidu liikmed, Järva Maavalitsuse töötajad ning meie maakonna kultuuriinimesed, kõik kes soovivad käe külge panna ja tööd ei karda.

Ettevalmistus töödena on täna, 6. mail hiies juba saemees, Märt Liivak kelle ülesandeks on langetada üksosake lepikust, et teha ruumi järgmise aasta hiie puudele ning maad ligi saavad ka need kuused, mis talve tormiga oma ladvad maha viskasid. Kohale on tood kaks koormat mulda.

KÜ Kujundusest on tellitud Järvamaa Kultuuripreemiate laureaatide nimetahvlid. Talgutööde lõpul tuleb lauraatidel omadki puudu hiide kasvama panna.

Sellel aastal on puude istutamise au:

Marika Kuusikul - aasta kultuurielu edendaja
Kaie Altmetsal - aasta kultuurihoidja
Ansamblil „Naized“ - parim kollektiiv

Millised tööd siis ees ootavad:

  • Veame metsaveerelt mulla kiigeplatsile ja silume sealse pinna siledaks ning külvame muru, et saaks juba augustis murul võistu tantsida. Kohalik ettevõtja Valeri Homin saadab meile taas appi oma ATV koos kärgu, et kõik vedamise tööd läheks libedamalt
  • Veame langetatud oksad kokku ning püüame need põletada 
  • Veame küttepuud rehetare juurde 
  • Kaevame uute puude jaoks augud ning istutame puud. 
Kaasa on soovitatav võtta töökindad, kellel on rehad, labidad ning väike oksasaag.
Tegevust peaks jaguma kõigile.
Kui tööd tehtud, puud istutatud kinnitame ka keha ja tunneme end heas seltskonnas hästi.

Kohtumiseni Vargamäel



Kes meiega liituda tahab andku sellest teada aadressile tammsaare@albu.ee



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar