neljapäev, 9. juuni 2011

Jahutav jaanuar

Jajaa, ei ole me selle soojaga peast üle kuumenenud midagi. Me lihtsalt mõtleme teie peale ka. Ehk siis - kui teil peaks palav olema, siis külastage meie blogi ja vaadake seda kaunist jaanuarikuu päikeseloojangut ja mõelge temperatuurile plussi asemel miinus ette. Kohe hakkab jahedam. Ausõna.

Meil on veel toredaid mõtteid. Mõnda neist tahaks me jagada mõne tähtsa inimesega konkreetselt (nt Eesti Pagari või Felixi või Salvesti tähtsate onudega), aga mõned mõtted on ka n-ö kõva häälega mõlgutamiseks. Seega - kui keegi tunneb, et tal on miskit tarka nendes mõtetes kaasa rääkida või veel parem - konkreetselt panustada - siis julgustame ühendust võtma.

KIIGEPLATS

Kiigeplatsi kiik tuleb turvalisuse kaalutlustel uuendada. Praktilistel kaalutlustel oleks kiigeplatsile lisaks elektrile vaja ka korralikku lavapõrandat ja pinke, mida saaks vajadusel ka ümber sättida. Lava mingisugusel osal võiks ju olla ka katus, et pillimängijatele vihma klahvide vahele ei sajaks.

Asja konks on siin selles, et esialgu on meil ainult mõtted, kuidas see võiks sündida, aga kõik muu on puudu.

LAUAMÄNG

Lauamäng võiks olla meelelahutuslikult hariv või siis harivalt meelelahutuslik. Selle tegemisel võib eeskuju võtta nii olemasolevatest, aga veelgi parem, kui suudame millegi täiesti uuega turule tulla. Inspireerijaks võib olla nii kirjanikuhärra ise oma väljaütlemistega, kuigi eelis-seisuses on siiski looming – nagu oleks Tammsaare ise eelistanud oma tagasihoidlikkuses. Lauamäng peaks poelettidele jõudma 2013. aasta esimesel poolel (näiteks 1. märtsiks, tema surma-aastapäevaks).

Ja nüüd kõige uudsem ja võib-olla ka kõige hullem idee. Aga nagu edukad inimesed ütlevad: hullud ideed kannavad.

VARGAMÄE MOETEATER

Kuulutada välja konkurss rahvusliku temaatikaga rõivastele, ala-eesmärgiga leida muuseumile uued vormirõivad (sh kevad-sügispalitu, suvised kleidid-seelikud, kampsun jms).

Poodium ehk catwalk oleks karjatee – inimesed paigutuksid kahes reas pinkidele karjatee serva. Ühtlasi oleks tegemist Eesti pikima moelavaga. Show’l oleks esindatud nii kõrgmood(haute couture) kui ka valmisrõivad (ready-to-wear). Show üles-ehitamisel võiks kasutada ka Tammsaare tekste ja tema tegelaste mõtteid moest.

Show võiks toimuda Tammsaare 135. sünniaastapäeva tähistamise raames ehk aastal 2013.

Vat selliseid mõtteid mõlgutame meie siin linnulaulu saatel ja laiutame käsi, kui klienditeenindaja küsib meie käest, et kas Järvamaa asub Ida-Virumaal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar