laupäev, 19. märts 2011

Sündmustest minevikus ja tulevikus

Veelkord minevikku vaadates, siis 1. märtsil oli imearmas üritus. Kunstnik Silvi Väljal kõneles südamlikult joonistustest, mida saate kõik kooliaasta lõpuni meie karjatallis vaadata.
Ühtlasi kuulutasime välja romaanisarjale Tõde ja Õigus illustratsioonide konkursi. Olgu ka siin ära toodud konkursi tingimused, kuigi ka Järva Teataja avaldas neist nupukese.

ILLUSTRATSIOONIDE KONKURSI TINGIMUSED:

Pilt peab kujutama stseeni romaanisarjast „Tõde ja õigus“.
Iga õpilane võib konkursile esitada kuni 2 tööd. Kasutatavad vahendid ja tehnika on iga noore kunstniku oma valida. Töö formaat olgu A3 või A4.
Töö tagumine külg peavb olema varustatud pildi allkirjaga, autori ja juhendaja nime, kooli ja klassiga. Puudulike andmetega pildid hindamises ei osale.
Pilte saab konkursile saata või tuua 1. septembrini 2011.
Konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad nii tegevkunstnik, A.H. Tammsaare muuseumi esindaja kui ka kunstiõpetaja(d).

Töid hinnatakse kahes vanuserühmas
5.-9. klass
10.-12. klass

Kummaski vanuserühmas selgitatakse välja 3 paremat tööd, mis pälvivad auhinna. Võitjad selguvad 30. oktoobril, mil möödub 85 aastat romaanisarja I osa ilmumisest.

Keelatud ei ole tulla ka muuseumisse maailma/joonistama - nii nagu tegi seda omal ajal pr. Silvi Väljal. Usume, et saame palju põnevaid pilte, mida koos kirjanditega ühisesse almanahhi panna.
Seda, et sügisel on tulemas ka kirjandi kirjutamise konkurss, võib nüüd ka valjuhäälest kuulutada. Esialgu plaanime seda küll Järvamaa gümnasistidele, kuid tulevikus soovime kindlasti laiendada selle konkursi üle Eesti. On ju gümnaasiumiastmes lõpukirjand sellisel kujul kadumas. Kuidas aga võiksid meie seast võrsuda uued Tammsaared, kui enese mõtete kirjalik väljendusoskus taganeb grammatika pähe tuupimise vajalikkuse ees?

Uudist veel nii palju, et 20. augustil on Vargamäe võistutantsimine. Jah, oli teine esialgu planeeritud 27. augustile, kuid et nädal varem on tantsijad TeateTantsuga seoses nagunii siinkandis, siis oleks paslik kaks ilusat asja veel ilusamaks muuta.
LEADER meetmest me sellele küll rahastust ei saanud, aga alla me andnud pole. Pealegi on õhkõrn lootus, et kuna me jäime napilt nimekirjast välja, siis keegi "kukub eest ära" ning vajalik rahaline panus on olemas.

Tänaseks kõik. Homme ootab ees kuuldemängu "Vargamäe sünd" salvestus - näitlejateks ikka kõik kõrvenurga mehed - suuremad ja väiksemad. Julgen välja lubada, et muuseumiööl saab seda kuuldemängu juba kuulata küll!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar