reede, 2. detsember 2011

Eesti suuremad turismikorraldajad kiitsid Albu turismiettevõtjate teenuseid ja koostööd.

21. oktoobril toimus turismisihtkohta „Albu – Kõrvemaa värav“ tutvustav reis, mida konverentsiks nimetada on liiga vähe. Päeva eesmärgiks oli potentsiaalsete külastajate vahendamisega tegelevatele turismiettevõtetele tutvustada meie piirkonna turismiteenuseid. Algatuseks said julgemad elamusterohke mälestuse päikesetõusurabas. Teised aga tutvusid Albu mõisa ansambliga nii minevikus kui ka olevikus – giid Küllike andis osalejatele töölehed ning saatis nad kaardi abil parki tudeerima. Külalistest suurem osa oli ka varem käinud mõisas gruppidega, aga päikesepaistelisel jalutuskäigul Albu mõisas pargis avastati enda jaoks paljugi uut. Kaks gruppi kohtusid juba Seidla tuulikus, kus kahjuks tuli ilusa, tuulevaikse ilma tõttu leppida tuuleveski jahu jahvatamisega teoorias. Sellele järgnenud kohaliku rändkokka, Vilve pakutud maitsev toit ja tuuliku perenaise Triinu ahjusoe leib olid ka praktikas hõrgutavad.
Vargamäe näitas oma mitmekülgsest palet, tavalise ekskursiooni asemel tuli kõigil asuda teatrit tegema. Sel moel sai Tammsaare romaanide tegelastest ja nende iseloomust päris huvitava ülevaate. Lõpuks andsime külastajatel võimaluse Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses maha istuda ning kuulata ja näha veel teistegi teenuseid. Enamus osalejaist oleks meeleldi läinud ka kepikõndi proovima, kuid kahjuks sai aeg enne otsa.

Turismikorraldajatele meeldis, et traditsioonilise tutvumisreisi asemel pakuti neile hoopis midagi muud. Meie selle päeva kliendid tõid esile piirkonna mitmekülgsuse plussid ning kiitsid nähtud koostööd erinevate ettevõtete vahel. Koostöö kokkuleppeid ja ideid tekkis selle päeva jooksul väga erinevaid. Lisaks andsime neile kaasa CD meie kõigi ettevõtjate teenuste tutvustustega ning hulgaliselt ideid erinevate pakettide koostamiseks. Seega võib pidada üsna tõenäoliseks, et piirkonda kaasatakse ka turismikorraldajate marsruutidesse ja pakettidesse.

Sellega lõppes ka PRIA Leader programmi Järvamaa Arengu Partnerite toetusel teostatud projekt „KOOLITATUD TURISMIETTEVÕTJAD ON PIIRKONNA TUGEVUS!“, mis sai alguse 2010. aasta algul ning mille raames oleme koolitanud Albu valla territooriumil tegutsevaid ettevõtteid.
Projektis osalenute hinnangul pole aga tegemist lõpuga, vaid uute ideede ja koostööprojektide algusega.

Aune Suve
Projektijuht.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar