kolmapäev, 7. september 2011

Minge metsa!

Ausalt! Sest konkurss Tammsaare Moos 2011 läheneb ja selleks, et oleks õuntele lisaks ka pohlad, mida kirjanikuhärra lemmikmoosi sisse panna, tuleb ju metsa minna!
Me oleme siin püüdnud ise mõistatada ja ka targematega konsulteerinud, aga ega me päris täpselt välja pole mõelnud, kas see peaks olema pohlamoos õuntega või õunamoos pohladega. Pohlade seedimist soodustav toime on teada, aga lihtsalt pohlamoos oli ehk maohaigele härra Hansenile liig hapu? Faktid puuduvad.
Moosikeetjate motiveerimiseks olgu lisatud, et sel aastal oleme moosikonkursile kampa saanud AS Põltsamaa Felixi. Kui kõik läheb nii hästi, nagu me tahaksime, siis võiks 2013. aastal osta A.H. Tammsaare lemmikmoosi, mis keedetud tänapäevase retsepti järgi.
Aitäh Felix'ile meiega kaasa mõtlemast!

Ja MAHEVAHETUS tuleb ka. Ikka 2. oktoobril. Kell 12 hakkab ja 15ni kestab. Ehk siis samal ajal moosikonkursiga.
Eelmisel aastal vahetati näiteks puuvilju, hoidiseid (seened, kurgid, suvikõrvits jpm) ravimtaimi, mett, mahla, moosi ja muudki.

Mullu pärtlipäeval alguse saanud ettevõtmise käigus saab vahetada hoidiseid, aia-ja metsa-ande ning põllusaadusi. Igaüks võib tuua kohale oma magusaid ja soolaseid hoidised ning neid teistega vahetada. Vahetuses osalevad hoidised peavad olema arusaadavate siltidega, kus on kirjas nii hoidise koostis kui ka valmimisaeg. Vahetusse minevaid saadusi peab olema vahetaja soovi korral võimalik kaaluda ning pakendada.

Kes toovad konkursile moosi või kohale vahetuskaupa, need saavad meie mohklipäevahõngulistel tegemistel osaleda tasuta, teistel on võimalus saada pileti (ja hää kraami võrra) rikkamaks.

Sügisene ekskursiooniralli on ka alanud ja palume ikka endast teada anda kui olete suurema grupiga tulemas. Et ei juhtuks nii nagu ükspäev juhtus, kus broneeritud ekskursioone polnud võimalik kvaliteetselt läbi viia, sest ühe kooli õpetajad viisid ette teatamata ja iseseisvalt läbi ekskursioone oma kooli õpilastele. Kahju oli nii nendest õpilastest, aga eriti neist, kes juba kevadel meie teenused ette broneerisid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar