kolmapäev, 19. jaanuar 2011

Meie tegevus ja selle toetajad

Aasta alguse näiline vaikelu on ühele poole saamas.
25ndal jaanuaril kohtuvad meie muuseumi karjatall-õppekeskuses Järvamaa ja Raplamaa turismiettevõtjad.
28. jaanuaril on ees ootamas Tammsaare võistulugemine ning nagu kolm aastakümmet varemgi - jaanuarikuu viimasel laupäeval on ees ootamas Tammsaare rahvamatk.
30. jaanuaril aga võiks igaüks üles otsida selle tsitaadi Tõest ja Õigusest, mille ta eelmisel aastal muuseumit külastades sai ning lugeda üle oma "isiklik tõde ja õigus". Kui te aga eelmisel aastal meile külla ei sattunudki, siis oleks paras aeg raamatukokku minna ja laenutada sealt näiteks Tammsaare kirjad tütrele - seal on üsna õpetlikke ja päevakajalisi tarkusesõnu ka tänapäeva noortele.

Ei taha küll enne õhtut hõisata, aga tundub, et meie jaoks tuleb ilus aasta. Tulemas on palju põnevaid ja uudseid üritusi. Nende kohta saab lähemalt lugeda ka meie kultuurikalendrist.
Aga siinkohal tahaks tänada MTÜ'd Järva Arengu Partnerid, kes rahastas meie kodu-uurimisprojekti, mille käigus Albu valla noored hakkavad piirkonna vana ja uut pärimust uurima. Eesti Kodu-Uurimisseltsi koolitajad tulevad 9. aprillil Vargamäele, et neile õpetust jagada ning valmis tööde esitlus toimub 2. oktoobril 2011, kui muuseumis toimub ka mihklipäeva tähistamine, Tammsaare Moos 2011 ja Mahevahetus 2011. Tuleb põnev, sisukas ja tegevusterohke päev!
Teine hea uudis selle aastal saabus meile Kultuurkapitalilt. Nad rahastavad muuseumi eelmise programmijuhi Anti Lillaku koostatud raamatut Järva-Madise kihelkonna pärimusest. Raamatu esitlus toimub 14. mail Muuseumiöö raames ning 15. mail toimub raamatu radadel ka matk.
Mõtlesime kaua, kuidas vältida seda, et see raamat on üks neist paljudest, mis kogub riiulil tolmu. Välja mõtlesime. Raamat on jagatud temaatilisteks peatükkideks, mis on üles ehitatud loogilise läbimise põhimõttel. Veel enam - raamatu vahel on ka nende temaatiliste raamatute kaardid. Seega - võib võtta raamatu kätte ja hakata avastama! Seda me siis 15ndal mail ka üheskoos plaanime - et kuidas see tegelikkuses toimib.
Kolmas hea uudis on veel. Täna leidsime HMN leheküljelt, et toetuse on saanud veel üks meie ilus mõte: Tammsaare mälestuspäeva (1.märts) puhul tema teoste illustraatori Silvi Väljali (joonistanud pilte ka teiste autorite raamatutesse - näiteks Jussikese 7 sõpra) autorinäituse ja kohtumisõhtu korraldamine ning pildialbumi valmimine.
Meil on väga hea meel!
Suuri projekte on veelgi - kõik rahvatantsuhuvilised ja tantsuloome huvilised võiksid oma kalendris broneerida 27. augusti pärastlõuna. Me teame küll, et samal ajal toimub mööda Eestit teatetants, aga need asjad sobivad omavahel kokku. Meil saavad tantsida ka need, kes ühtegi rühma ei kuulu. Kokkuvõtlikult öeldes leiab aset Vargamäe võistutantsimine 2011. Oleme selle ja veel kahe projekti lisarahastamiseks koostanud taotluse ka LEADER programmi.

Vargamäe võistutantsimisest nii palju, et näha saab 15 originaaltantsu, mis kõik on loodud ansambli Untsakad muusikale. Loo pikkusele piiranguid pole, aga tingimus on see, et see ei tohi olla esitatud üldtantsupidudel. Reegel on lihtne - kes ees, see sees. Pärast võistutantsimist tuleb ühine simman koos Untsakatega. Kel nüüd huvi tekkis, siis hoidke blogil ja koduleheküljel silma peal. Küll me registreerimise kuupäevadest ja muust säärasest teada anname.
Miks me seda teeme? Sest meil on väga lahe lava selle jaoks ja Vargamäe on suurepärane koht (igas mõttes) kultuuriürituste läbi viimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar