neljapäev, 28. aprill 2011

Kevad? Kevad.

Saabunud ja täiesti elujõulisest kevadest annavad märku juba nädala jagu muuseumi rookatuste all pesitsevad pääsukesed ning tärkavad lehed põõsastel, rohigi on juba nädala jagu roheline ning mutid on ärganud ning asunud uusi hunnikuid ajama. Kui uskuda vanarahvast, siis ega nüüd enam päriselt külmaks lähe, kui mutt juba maapinna lähedal askeldab. Sipelgatest me parem ei räägi - kui kauaks mõnel kohal seisma jääda, võib tõesti juhtuda, et tõeks saab ütlemine "nagu sipelgad oleks püksis". Need kuklased aga, kes avastasid meie kasemahlapuu, olid küll mitu päeva jüripäeva eel õnnest uimased. Kukkusid teised pots ja pots tüve küljest maha, kui kõht mahlast täis sai.

7. mail (ilmselt) selgub siis ka, kas lisaks aule ja kiitusele, mida meie kuuldemäng on seni kuulajatelt pälvinud, pälvis see ka žürii tunnustuse. Ootame. Vaatame. Sel nädalal jõudsime lisaks ekskursioonidele teha ka mõningaid välitöid (pildid taastatud lillepeenardest ilmuvad lähiajal albumisse), täiendada teadmisi muuseumist kui vaimse kultuuripärandi säilitajast ning teha ühist mõttetööd nii Kõrvemaa piirkonna kui ka Rapla-ja Järvamaa turismiettevõtjatega. Mõttetöö tulemusena peaks lisanduma piirkonna pakettide hulka nii mõnigi ja piirkond tervikuna "saab kümme korda kuulsamaks", kui parafraseerida üht paljudele tuntud tegelaskuju, kes küll ei kuulu Tammsaare pärandatud kirjanduslike aarete hulka, kuid keda mänginud isik on neid kirjanduslikke aardeid küllaga eestlasteni toonud. Vat see on nüüd mõistatuslik jutt küll, aga ragistage natuke ajusid ka.

Lõppev nädal kinnitas ka seda, et Muuseumiööl 2011 on Vargamäel jälle sündimas midagi tõeliselt vahvat. Et sel aastal on Muuseumiöö teemaks "Öös on aardeid", siis käib ka meil muuseumi alal aardejaht, mille käigus saab otsida talu-aardeid. Looduslike aarete tundmaõppimiseks oleme appi palunud loodusemees Hendrik Relve, kelle juhendamisel toimub päikeseloojangu-eelne rabamatk Kodru rappa. Sellega on nüüd küll nii, et sellest osavõtt on tasuline ja eelregistreerimine algab samal päeval kell 18.00. Matkast osavõtt maksab 2 eurot ja matkale pääseb maksimaalselt 35 inimest.

Laupäeval on aga meie juures noortele kodu-uurijatele õppepäev ning 1. mail oleme suletud - riigipüha. Neile, kes planeerivad ekskursiooni muuseumisse lähema poolteise kuu jooksul, siis olgu ära toodud mõned kuupäevad, mis on veel täiesti vabad ja mõned kuupäevad, mis on täiesti kinni st neil päevadel me lihtsalt rohkem inimesi vastu võtta ei saa, sest keegi on olnud kiirem ja päeva ära broneerinud.

Täiesti vabad päevad kuni jaanipäevani(kus ei ole ükski grupp veel registreerunud)
- 8.mai, 11. mai, 15. mai, 20. mai, 29. mai, 3.-5. juuni, 7. juuni, ja kõik päevad alates 10. juunist.
Täiesti ära broneeritud päevad jaanipäevani(üksikkülastajad võtame vastu, kuid ekskursiooni me pakkuda ei suuda)
3. mai, 13. mai, 27. mai.
19. mail saame pakkuda ekskursiooni alates kella 15st.
1. juuni, mil meil on talutööde päev ja ekskursiooni asemel saab proovida vanaaegseid talutöid.
2. juuni

Esmaspäeviti ja 15. maini ka teisipäeviti on küll muuseum üksikkülastajatele suletud, kuid kui on soov tulla ekskursioonile, siis võib valida ka esmaspäevase päeva, kui mõni muu päev tõesti ei sobi. Ikka võtame vastu. Vaadake siis koduleheküljelt ka mõni programm endale lisaks ja mõelge läbi, kas soovite toitlustamist ja veel midagi siinkandis vaadata. Kui hätta jääte - aitame!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar