neljapäev, 13. jaanuar 2011

Euroajastu ja 25-kroonine vaade

Euroajastu on alanud ka muuseumis, kuigi ühtegi euro-piletit me veel müünud ei ole. Piletisüsteemis on uuendusi nii palju, et varasema eraldi hindadega õpilase/üliõpilase ja pensionäripileti asemel on nüüd üks ja ühtlane sooduspilet. Üksikpilet, perepilet ja ekskursioonitasu - kõik on samamoodi nagu enne eurot ja hindu tõstnud me ka pole.

25-kroonist vaadet me muidugi pakkuda enam ei saa, sest eurode tagaküljel pole vaadet Tammsaare-Põhja talule. Mõned 25-kroonised on meil küll kõrvale pandud, aga kuidas me neid õilsatel eesmärkidel kasutame, seda me veel mõtleme. Andke aega atra seada, nagu öeldakse.

Tänane Järva Teataja kirjutab aga meie suvistest etendustest. Kes lingile klõpsata ei viitsi, siis võtku teadmiseks, et eelmise suve etendust "Vargamäe varjus" näeb kaheksal korral augustikuus. See on siis see etendus, mida mängitakse rehetares. Esietendub aga saunikute tare taga lugu vana Andrese ja noore Indreku suhetest.

Millest ajaleht aga ei kirjuta, on 31. Tammsaare rahvamatk, mis algab 29. jaanuaril kell 12.00 Järva-Madise vallamaja juurest. Registreerimine Järva-Madise vallamajas algab aga juba kell 11.00. Osalustasu täiskasvanutele on 0.64 eurot.

Keskpäeval saame ka teada, kes on
XXXIV A.H. Tammsaare nimelise Albu Valla kirjanduspreemia laureaat.

Kui mullu matkati (loe: sumbati) mööda lumist Kodru raba ehk Vargamäe meeste taliteed, siis seekord kulgeb matk mööda teed Järva-Madisest üle Vargamäe Simisalusse. Matkal on mitmeid põnevaid vahepeatusi - Vargamäe tegemised, nutikate proovilepanek matkakodus ning soojendavad tegevused matka lõpp-punktis Simisalus. Kõigil neil aga, kel on ette näidata rahvamatka osalejakaart, kus viimase viie aasta osalustemplid - neil on põhjust Simisalus võtta nende ritta, kelle vahel auhinnad loosi lähevad.

Sooja matkasuppi on aga kõigil võimalik saada, kes registreerimisel endale vastava talongi (1.60)lunastavad. Talongi eest saab Simisalus lisaks supile ka leiba ja sooja teed. Avatud on toitlustuspunkt.

Simisalust toovad bussid soovijad tagasi vallamaja juurde ja sõidavad läbi hommikuse marsruudi (
Hommikune buss väljub Orgmetsast 11.00, Ahula koolimaja juurest 11.10, Seidlast 11.15, Kaalepist 11.20; Lehtmetsa-Ristilt 11.00, Albust 11.15, Männilt 11.20. )

Tulles vastu aga pealinlaste järelpärimisele, pakub Albu vald välja ka sellise võimaluse - buss tuleb vastu ka elektrirongile Aegviitu. Seda juhul, kui bussile tulijaid on vähemalt kümme. Selleks palume neil, kes soovivad bussitransporti Aegviidust Järva-Madisele ja pärast Simisalust Aegviitu, end eelnevalt matkale registreerida. Seda tuleks teha e-posti aadressil programmid@albu.ee 24. jaanuaril kella 15ks.

MATK TOIMUB ILMAST OLENEMATA!

Matk toimub "Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa” sarja raames - I etapp

Toetajad: Albu Vallavalitsus, Kultuurkapitali Järvamaa Ekspertgrupp ja Järvamaa Spordiliit.


Nii, et vaadake oma matkavarustus üle ja broneerige jaanuarikuu viimane laupäev Vargamäe mail kõndimiseks, meie kirjutame niikaua projekte edasi - ikka selleks, et oleks teile sel ja ka järgmistel aastatel põnevaid tegevusi pakkuda!
Ahjaa - kes veel jõulukuuske ja õlgi pole toast välja viinud, siis on nüüd küll tagumine aeg! Varsti on tõnisepäev ja siis on päev juba kukesammu võrra pikem! Hakkab talvine käsitöö-tegemise/kangastelgedel kudumise aeg. Pool talvevarudest peaks ka veel alles olema.
Veebruarikuus aga saab lustida meie vastlapäevaprogrammi saatel. Kel huvi - võtke ühendust - teeme korraliku liumäe ka ning jagame näpunäiteid, kuidas lõbusamalt kelgutada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar