neljapäev, 2. juuni 2011

Juba juuni



Käesoleva aasta juunikuu esimest sissekannet alustan tagasivaatega eilsesse päeva, mil muuseumi külastas ligi 250 last ja vähemalt 50 täiskasvanut. Põhjuseks siis lastekaitsepäeva puhul korraldatud talutööde päev ja pärimuskultuuri õhtu. Kaugemad külalised olid meile tulnud Hiiumaalt ka Pärnumaalt, aga suurem osa siiski Järvamaalt. Üks pilt ka meenutamaks seda eilset päeva - ülejäänud on vaadatavad ikka albumis, millele pääseb ligi, kui lehte allapoole kerida. Püsikülastajad juba teavad. :) Ja loomulikult võib endale meeldivad pildid ka oma arvutisse salvestada.


Pärimuskultuuriõhtu pildid on ka veebialbumis, küll eraldi kaustas, aga kõikide piltide üles laadimisega läheb veel pisut aega. Sama asi regilauluga - vaadake uuesti homme õhtul. Lihtsalt meie tänane päev on kulgenud samuti ekskursioonide tähe all- praegugi on Ambla koolilapsed seiklusrajal ja Jäneda noored lõpetamas ekskursiooni . Neile oli tore teha Vargamäe seitsmevõistlust. Olid nad kõigest seitsmekesi. Pakkusime küll välja võimaluse, et võtku õpetaja kampa ja saab 2 neljaliikmelist võistkonda, aga poisid olid kanged. Nende kangus tasus end ära - auhinna jagasid nad kolme vahel. Võit oli napp, aga siiski võit.


Ekskursioone jagub homselegi ning järgmisele nädalale ka, seega kel veel kindel soov ekskursiooni saada, siis tasuks eelnevalt kontrollida, kas teile sobiv aeg on vaba. Järgmine suurem üritus on aga 21. juunil, mil tähistame suvist pööripäeva. Siis õpetame kasevihtasid valmistama ja ravimtaimi korjama-kuivatama-säilitama. Huvilised võiks endast ka märku anda - siis me oskame koolitajale öelda, palju rahvast tulemas on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar