reede, 25. märts 2011

Sisemised ja välimised vastuolud

Need vastuolud on tingitud eelkõige sellest, et vahelduva (eba)eduga tuiskab väljas ja paistab päike ning meie sees räägime suvest. Põhiliselt suveüritustest, olgu selleks siis Eesti Meistrite Laat 2. juulil või Rahvuslike talutööde päev 1. juunil või hoopiski Vargamäe võistutantsimine 20. augustil. Nendest kõigest rääkisime üleeile ka suvise praktikandi Janega, kes nende ürituste juures ka rakendust leiab. Aga muudel asjaoludel tuli ka nendest juttu.
Et me pöördeliste pööripäevade jaoks Hasartmängumaksunõukogult raha ei saanud, siis tegime programmi natuke ümber, aga Vargamäe jonni appi võttes ära ka ei jäta. Lubatud ju sai.
Seega - 23. aprillil, tähistame jüripäeva (mis sel korral on ka Ülestõusmispühade Vaikne Laupäev)sel moel, et toimub Vargamäe Jürist valminud kuuldemängu esietendus, ka läheme metsa ja kogume kasetohtu, et 1. juunil saaks valmistada Aime Langi juhendamisel kasetohust esemeid. Soovijad saavad ka pajupilli meisterdada. Plaanis on ka kõigile kohaletulnuile pakkuda klaasike kasemahla. Soovijad saavad vanaaegsete meetoditega mune ka värvida, sest justnimelt muna-ja (kohu)piimatoidud olid ka jüripäevaaegsed toidud. Milline kokkulangevus ülestõusmispühadega!

Ekskursioonide hooaja avas ametlikult vene õpetajate delegatsioon, kes sai sel väga tuulisel üleeilsel päeval lisaks ekskursioonile ka põnevaid ideid, mida oma lastega ette võtta. Tore on ka see, et vene koolide õpilased on meid avastamas ning nende osakaal ekskursioonide üldarvus on kasvamas. Rääkige siis veel, et intergratsioon on väljamõeldis! Ilmselt on küsimus selles, kas mingeid asju peab või saab teha. Valikuvõimalus peab säilima, sund tekitab trotsi. Eks meie, eestlased, tea seda sama hästi.

Peagi on programm rikastumas ka stseenidega "Kõrboja peremehest", mida siis saab kohapeal lavastada-etendada. Meil on olemas ka näitus sama raamatu kohta ja töölehed. Seega - ka kõik need, kes loevad "Tõe ja Õiguse" asemel "Kõrboja peremeest", leiavad endale kirjanduse-ja eakohast tegevust.
Lubage meil teid inspireerida!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar