neljapäev, 28. oktoober 2010

Mõni hetk on tabamatu

Seekordne pealkiri on inspireeritud meie väravakaamerast avanevast pildist teatud kellaajal, kui päike paistab nurga alt, mil väravatagune tundub kui uks paradiisi. No vaadake ise.
Müstiline.
Kättesaamatu.
Imeline.




Vaatasime ja proovisime korduvalt seda jäädvustada, kuid parim tulemus, mis saavutasime oli ikka üsna kahvatu. Eile see peaaegu õnnestus. Pildid on meie Picasa albumis üleval - alamkataloogis Võrgutav Vargamäe. Sinna tuleb ka edaspidi fotosid, kus on kas Vargamäe majad või loodus. Meil on juba üht-teist kogunenud.

Fotodest rääkides, siis enam meie muuseumis Tiit Leito pilte vaadata ei saa - vähemalt mõnda aega. Täna võtsime näituse maha ja aitasime auto peale pakkida. Ruum jäi kuidagi tühjaks, aga seda tühjust kahandab Tartu konservaatorite näitus.

Viimase kahe nädala jooksul on siin veebilogis sissekandeid nappinud, kuid muuseumi igapäevatöö - sealhulgas vaprate, ilma trotsivate koolilaste ekskursioonid käisid täie hooga. Koolivaheaeg on aga esimene nädal, kus meil polegi ühtki ekskursiooni tellitud. Külastajaid aeg-ajalt ikka liigub.

Kes tahavad hingedeajal aega maha võtta, siis mardi-ja kadripäevaprogrammid sobivad kõigile, kes hingelt ja väliselt lapsed (või just otsivad seda endas). Sugugi vara pole mõelda jõuludele - jõuluprogrammid on eraldi väiksematele (6-14) ja suurematele (14-104). Sulgudes pole siis mitte rõivanumber, vaid vanus. :)
Maagilisel kuupäeval - 12.12.2010 kell 12.00 olete aga oodatud meie traditsioonilisele perepäevale - lähem info ilmub kohe-kohe ka koduleheküljele. Mardi-kadri ja jõuluprogrammid on seal aga juba üleval. Kusjuures täiskasvanute jõuluprogramm sai alguse sellest, et mõned ettevõtted avaldasid selleks soovi. Ju siis nende lapsed olid varasematel aastatel käinud ja neile meeldis - nii tekkis ka täiskasvanutele eraldi programm.
Perepäeval aga saavad kõik koos lustida, meisterdada - viima metsaelanikele süüa ning saab päris maarohtudest päris lõkkel keedetud teed. Anname ka näpunäiteid, kuidas jõulu-ja aastavahetuse peolaua taga mõnusalt aega veeta nii, et need teleri-ja söömakeskseks ei kujuneks. Ühesõnaga - saab kohapeal proovida ja üht-teist saab kaasa ka.

Nüüd muutuvad postitused taas regulaarsemaks, sest vaimuvärskendamise paus sai läbi.
Neile, kes kahtlevad, siis muuseum ON avatud. Välja arvatud homme - siis me läheme õppima, kuidas veelgi paremini teie jaoks olemas olla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar