esmaspäev, 1. oktoober 2012

III MAHEVAHETUS


29. septembril, Mihklipäeval kogunes Vargamäele grupp perenaisi, igal ühel paar purki hoidist või siis korviga värsket kraami. Ühele lauale pandi välja 10 purki huvitavaid kordumatu maitsega moosi, lisaks üks purgi täis salatit. Teisel laual käis usin pannkoogi küpsetamine ja nii leitigi pannkoogile sobivaim moos! Kella kaheks oli selgunud, et maitsvama moos on Tiia Männi toodud õuna-aprikoosimoos, ka teise koha sai endaga kaasa Tiia moos, selleks õuna-virsikumoos. Kolmandaga kohaga oli nüüd küll nii, et sinna jõudis lausa neli moosi: Silvi Väinsalu pohla toormoos, Kaja Kraavi kirsi-ingverimoos, Maire pirni-õunamoos ja Aune Suve tikri-vaniljemoos. Maitseelamist pakkusid veel õuna-piparmündimoos, õuna-kaneelimoos, kõrvitsa- ebagüdoonia-ingverimoos, pohla-õunamoos. Hindamises olnud oasalat maitses aga tatrapudruga imeliselt, seegi oli Tiia Männi kaasa võetud. Nii sai Tiia kaasa ka uue mugava marjakorvi, et oleks võimalik uuel aastal uue hooga marjule minna!
Pannkookidest maitsesid kõige enam väikesed pannkoogid keefiri ja kerge soodaga. Poest kaasa haaratud nn. pannkoogijahuga koogid pidid meil taldrikule seisma jäämagi aga hea moosi kõrvale kõlbasid ka need lõpuks ära süüa. Perenaised, segage aga ise usinasti pannkoogitaigen kokku ja teie pere saab selle eest pühapäeva hommikul veel tänulikum olema!
Viltimisetöötoas proovisid kätte kõik kohale tulnud, valmisid nii pärlid, dekoratsioonid, kui algust sai ka üks vest. 
Viimasel hetkel vahetati veel kõik, mis oli vahetamata jäänud (moosid, kõrvitsad, seene ja oa salatid ja kõik muu) ning mindi heas meelolus ja toredas tujus koju uusi maitseid kogema.

Kohtumiseni uuel sügisel!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar