reede, 13. mai 2011

Pansol pead pesemas ja teised talgutööd

Talgupäev Kultuurihiies, tegelikult Vargamäel, A.H. Tammsaare muuseumis, läks igati korda. Talgulisi oli silmaga hinnates 30 ja pealegi ning igas vanuses. Tööd sai selle paari tunniga tehtud palju ning 2011. aasta Järvamaa Kultuuripreemiate laureaatide puudki said istutatud- kastetud-sildistatud. Juuresoleval pildil istutab puud Anne Pindre. Kõiki teisi pilte saab vaadata siis galeriist, nagu ikka. Aitäh kõigile talgulistele! Aitäh ka Koeru Huviteatrile, kes meelelahutuse eest hoolitses!

Galeriis on ka mõned pildid täna ennelõunasest sündmusest - maha võeti ohtlik vaher. Selleks eemaldati juba eile aed, mis täna õhtul - pärast seda, kui õu jälle okstest puhas, tagasi pandi. Nüüd on õuel rohkem valgust ja pole karta, et teine pool puud suvel tormiga kellegi või millegi peale kukub, nagu juhtus mullu 8. augusti etenduse ajal. Ehk siis maha võetigi see puu, mille üks haru eelmisel suvel rehetare katusele kukkus. Väike videolõik tuleb homme ka - illustreerimaks, kuidas see maha võtmine käis. Hommikul 9 paiku nad alustasid ja kella 11 paiku oli järel suur hunnik oksi ja üks känd. Suur tänu OÜle Särts tubli töö eest!

Tagantjärele küll, aga siiski mainimisväärt on seegi, et meie kuuldemäng hinnati Ringhäälingumuuseumi korraldatud konkursil parimaks. Meil on väga hea meel! Aitäh veelkord näitlejatele - Reinule, Ülarile, Tiidule, Renele ja Leole!!!
Üks pilt sellest lõpuseminarist, kus enim stsenaariume esitanud Küllike auhinda vastu võtab.

Pildigaleriisse läksid üles ka pildid sellest, kuidas muuseumit külastanud noored mängisid Vihjemängu, mis on siis Tõe ja Õiguse I osa ainetel ning Uurimisel, mis on Tammsaare samanimelise jutustuse ainetel.

Homseks muuseumiööks on meil aga rohkelt üllatusi - külla tuleb Hendrik Relve, kellega koos saavad 30 inimest minna päikeseloojangueelsele rabamatkale mööda laudteed Kodru rabasse. Registreerimine alates kella 18st, kohapeal. Et matka algust igav oodata poleks, pakume võimalust osaleda trükisooja raamatu esitlusel - muuseum andis välja raamatu "Kohajutud ja jutukohad. Järva-Madise kihelkond". Raamatu autor on eelmine programmijuht Anti Lillak ja raamatu lisaväärtus on temaatilised marsruudid ja kaardid. Raamatut on võimalik kohapeal osta, see jääb muuseumisse müüki ka edaspidi, aga kasutada on võimalik raamatut juba järgmisel päeval, so pühapäeval 15. mail, kui Järva-Madise vallamaja juurest algab rattaretk raamatu radadel. Täpsemalt saab lugeda muuseumi koduleheküljelt.
Aardeküttidele on meil aga uus mäng - Raha-auk. Tuleb otsida aaret, mis ilmub muuseumiööl. Osaleda võib üksi või mitmekesi, pere või sõpradega.

Eile tuli siis selle kevadine esimene äike, mis tegi pahandust naabervallas Amblas. Tänagi pärast talgute lõppu olid äikesepilved Simisalu kohal ja kuigi praeguseks pole veel sadu alanud, siis pilved on üleval küll. Aga eilne äike tegi ka midagi tõeliselt ilusat - pani toomingad õitsema ning tee aurama. Veel üks videolõik - rahu ja vaikus...
Tõeliselt ilus on praegu Vargamäel - nurmed on nukke täis, väljadel on võililled ja metsa all kollased ülased ning tulikad...

Kes aga enne 1. juunit kohe kuidagi muuseumisse ei jõua, aga tahaks Silvi Väljali joonistusi oma silmaga näha, siis need on suvel näha Järvamaa Muuseumis. Meile aga tuleb juunikuust talutööde näitus "Siga seebiks!"

1 kommentaar:

  1. Lugesin pealkirja ja jäin juba mõtlema, et mis šampoon see Pansol on? Pole niisugusest kuulnudki :D

    Ok, aga tutvuse poolest hoidke paar kohta matkale ;)

    VastaKustuta