pühapäev, 20. veebruar 2011

Jäälillede maalilaager

Selle maalilaagri tulemusi sai näha nii elumaja kui ka rehetare akendel. Imelised pildid. Paar päeva tagasi elumaja ahjudesse tuld alustades sattus aga Siiri kätte üks suvine ajaleht kuupäevaga 16. juuli. Nii huvitav kui see ka pole, aga temperatuur, mida ilmajaam lubab, on samades arvudes - ehk siis 27-32 kraadi. Sooja. Mäletate veel seda suve, kus kuumus kippus mõtlemisvõimet halvama? Mõelge sellele kui jäätunud torusid soojendate, katuselt lund roogite või eluohtlikke jääpurikaid alla togite. Jääpurikaid on siin meilgi - küll mitte eluohtlikke, pigem tõelisi külma meistriteoseid. Rehetare rookatusel on imepeenikesed ja pikad jääpurikad, tõeliselt kaunid.

Vahva on seegi, et saime reedeses Päevakajas natuke eetriaega. Ehk siis Touresti messil küsiti meiltki, mida meil pakkuda on. Helilõik on üleval ERRi Vikerraadio arhiiviklippide lehel. Ka Albu valla ühine viktoriin on olnud menukas - esialgu valmis paljundatud küsimustikud olid eile lõunaks otsas ja neid tuli juurde teha. Kolmapäevaks paneme koduleheküljele ja siiagi üles need, kes auhinna võitsid. Messiga võib rahule jääda ka selles osas, et reedel, kui põhisiht oli turismispetsialistidele, olid meie vastu huvi tundnud reisikorraldajad meeldivalt üllatunud, kui nende küsimusele, et mida me pakume, said vastuseks ülevaate valmisolevatest pakettidest, laialdasest teenuse valikust ning põnevatest kultuurisündmustest.

Tänane hommik oli taaskord muinasjutuline. Oli külm, päike oli uttu mähkunud - või oli see külma tõttu halvasti hajuv suits, mis pärit kas maja korstnatest või autode summutajast. Tahan uskuda, et siin, soosaarte vahel oli see siiski udu - käänuline tee Vargamäele oli mingil hetkel kui hoopis teine maailm - kõrged sirged lumevallid ning nende taga olev tihe udu, mis kattis ka jõe ääres kasvavad pajud, kumas tumesiniselt, mis moodustas valgel teel huvitava kontrasti. Künkast üles sõites paistsid kauguses härmas puudeladvad. See oli imestamisväärne, sest tee ääres kasvavatel puudel justkui polnudki härmatist. Tammsaare väljamäele parklasse sõites näitas autotermomeeter 26 külmakraadi ning õhk oli puudelt langeva lume tõttu sädelev, päikese eredust aga kahandasid kõrgemal olevad udusiilud. Uduriismeid paistis ka karjateelt ning saunikute maja juures, kus mets samuti härmas. Täistuisanud karjatee aga helkis kuldselt ning puude raagus oksad joonistasid lumele pitsmustreid, mis annaksid silmad ette ka kõige osavamatele käsitöömeistritele.
Ei usu? Eks tule ja vaata ise!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar